Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، روستای عنبران علیا که در شمال غربی شهرستان نمین و در نزدیکی نوار مرزی جمهوری آذربایجان واقع شده، از نظر معماری، کالبد سکونت، ساخت بنا و موقعیت جغرافیایی دارای ویژگی‌های منحصر بفردی است که توسط اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و بر اساس الگوی معماری بومی بازسازی شده است.

توجه ویژه بنیاد مسکن به احیای بافت باارزش روستایی و ایجاد تاسیسات بوم‌گردی

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در آیین بهره‌برداری از طرح احیای بافت باارزش روستای عنبران علیای نمین، با ارزشمند خواندن طرح‌های احیای بافت‌های باارزش در روستاهای کشور گفت: در کنار احیای معماری نواحی و مناطق مختلف کشور، در اجرای این طرح‎ها اگر معاش روستاییان تامین شده و ارزش افزوده‌ای برای آنها ایجاد شود، کار بنیاد مسکن تکمیل و مفیدتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا تابش با تاکید بر ضرورت تامین زیرساخت‌های آب و فاضلاب و سایر نیازمندی‌های مورد نیاز در روستاهای دارای بافت باارزش افزود: هدف بنیاد مسکن تقویت معیشت و نیز حفظ و احیای بافت‌های باارزش در روستاهای کشور است.

وی تاکید کرد: بر این اساس هر کسی حاضر شود که خانه قدیمی خود را در روستاهای دارای بافت باارزش تخریب و مطابق با الگوی معماری بومی مورد تایید بنیاد مسکن بازسازی کند، وام چهار درصدی بهسازی دریافت خواهد کرد.

تابش بیان کرد: همچنین هر کسی در روستاهای دارای بافت باارزش اقدام به احداث طبقه دوم ساختمان برای ایجاد اقامتگاه و توسعه بوم‌گردی و گردشگری روستایی کند، یک وام دیگر با درصد پایین دریافت خواهد کرد.

وی توسعه زیرساخت‌ها و شرایط بوم‌گردی به خصوص در روستاهای دارای بافت باارزش را وظیفه و کار تخصصی بنیاد مسکن عنوان کرد و ادامه داد: بنیاد مسکن در این زمینه تجربه کافی و مفید دارد و برای ساخت هر واحد اقامتگاه بوم‌گردی نیز تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض واگذار می‌کند.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اضافه کرد: در روستای عنبران علیای نمین نیز برای احداث واحد مسکونی توسط زنان بی سرپرست نیز تا سقف ۲۵۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض علاوه بر تسهیلات با بهره کم در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

وی با تاکید بر ضرورت حفظ سبزینگی و شرایط محیطی و ایجاد فضای سبز در محیط روستاهای دارای بافت باارزش گفت: باید کاری کنیم که این هدف به همه روستاها تسری پیدا کرده و به الگوی قابل تبعیت تبدیل شود.

احیای بافت باارزش معماری در عنبران الگوی سایر روستاهای استان اردبیل

استاندار اردبیل نیز در این آیین احیای بافت های باارزش معماری در روستاهای استان را الگوی خوبی برای کل روستاهای استان دانست و گفت: بنیاد مسکن در احیای بافت باارزش روستاهای استان کار ارزشمند و ماندگاری انجام می‌دهد.

اکبر بهنامجو افزود: با احیای بافت باارزش، روستای عنبران علیا به عنوان یکی از قطب‌های بومگردی استان مورد توجه قرار گرفته و صنایع دستی گلیم عنبران نیز که در سطح کشوری نشان ملی دریافت کرده، بیش از گذشته تقویت خواهد شد.

وی از آغاز عملیات آبرسانی به شهر و روستای عنبران با بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار خبر داد و بیان کرد: طرح آبرسانی به روستای عنبران تا آخر امسال از چند واحد چشمه محلی به بهره‌برداری می‌رسد.

صرف ۳۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح احیای بافت باارزش روستای عنبران علیای نمین

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل نیز در این آیین گفت: برای اجرای این طرح تاکنون بیش از ۳۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

فرهاد سبحانی افزود: در طرح احیای معماری و بافت باارزش این روستا، علاوه بر ساخت سردر و نماد ورودی روستا، ۱۰ هزار و ۵۰۰ متر مربع کف سازی سنگی، ۲ هزار و ۵۰۰ متر جداره سازی رودخانه، ۵۶۰ متر کانیوو و کانال سنگی، پنج دهنه پل دالی، سه چشمه آب و نیز ۱۳ مورد مبلمان روستایی احداث و بازسازی شده است.

وی با اشاره به همکاری خوب مردم در اجرای طرح احیای بافت با ارزش روستای عنبران علیا بیان کرد: در اجرای این طرح، با پرداخت ۳۳ مورد وام بازسازی، واحدهای مسکونی روستایی به شکل اصولی و مطابق الگوی بومی معماری مورد تایید بنیاد مسکن بهسازی و بازسازی شده است.

سبحانی اضافه کرد: با اجرای طرح احیای بافت باارزش روستای عنبران علیا، مهاجرت معکوس به این روستا آغاز شده و با بازگشت سرزندگی و شادابی به روستا، انتظارات هدف‌گذاری شده از طرح هم برآورده شده است.

وی استفاده از ظرفیت‌های بوم‌گردی منطقه برای حضور، اسکان و پذیرایی از گردشگران را از جمله اهداف احیای بافت باارزش روستای عنبران علیای نمین ذکر کرد و گفت: به زودی با صدور اسناد مالکیت واحدهای مسکونی این روستا، مالکیت رسمی نیز تثبیت شده و طرح های تکمیلی بوم‌گردی نیز با همکاری اهالی به اجرا در می‌آید.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل همچنین با اشاره به بهره‌برداری از پنجاه و پنج هزارمین واحد مقاوم سازی شده روستایی در استان اردبیل در این روستا بیان کرد: هدف اجرای طرح‌ احیای بافت باارزش، حفظ ویژگی‌های معماری بومی و محلی و نیز تقویت جامعه ساکن در روستاها است.

۱۹۰۵/۶۰۱۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عنبران اردبیل علیرضا تابش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۴۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از طرح های محرومیت زدایی در دهدلی شهرستان اردل

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری، همزمان با گرامیداشت هفته بسیج سازندگی(۱۲ تا ۲۱ اردیبهشت ماه)؛ آیین کلنگ زنی ۶۰ واحد مسکونی مددجویی و بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی با حضور رییس سازمان بسیج مستضعفان و مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور در روستای دهدلی از توابع شهرستان اردل در استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

سردار غلامرضا سلیمانی در این آیین با بیان اینکه برخی از عشایر توانسته‌اند اراده‌های آهنین خود را بر طبیعت سخت و سهمگین زاگرس چیره کنند، گفت: در طول تمام سال‌هایی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید

مسیرهای اصلی کشور از دل زاگرس عبور کرد و امروز جاده‌ها و راه‌های مهم ارتباطی در خدمت مردم است.
رییس سازمان بسیج مستضعفان افزود: با وجود تمام گام‌های عمرانی و توسعه‌ای برداشته شده برخی از مناطق فرعی در زاگرس وجود دارد که فاقد جاده اند و یا از داشتن جاده مناسب محروم هستند.

وی اظهار داشت: سپاه و بسیج با هم‌افزایی دستگاه‌های خدمتگزار، بسته‌ای از خدمات را با هدف رفع غبار محرومیت و خدمت رسانی به مردم این مناطق طراحی کرده که روستای دهدلی واقع در مرز استان چهارمحال و بختیاری و خوزستان از جمله مناطق هدف برای خدمت‌رسانی به مردم به خصوص جامعه عشایری است.

سلیمانی یادآور شد: با توجه به صعب العبور بودن راه دسترسی روستای دهدلی احداث راه مناسب از مهمترین راهبردهای بسیج سازندگی است.

رییس بسیج مستضعفین گفت: در سال‌های ۹۴ و ۹۵ جاده‌ دسترسی به صورت خیلی ابتدایی با همت سپاه قمر بنی هاشم (ع) و بسیج سازندگی چهارمحال و بختیاری برای مردم روستای دهدلی احداث شده که با توجه به نیاز مردم باید قابلیت‌های این جاده افزایش یابد.

وی همچنین نصب پنل‌های خورشیدی خانگی پنج کیلواتی برای یکصد تا یکصد و ۲۰ خانواده در روستای دهدلی را از دیگر برنامه‎های بسیج سازندگی عنوان کرد.
رئیس سازمان بسیج مستضفعین از ادامه خدمت رسانی به مردم منطقه با کمک گروه جهادگران عاشورایی خبرداد.

گفتنی است؛ سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضفعین کشور، سردار زهرایی مسئول بسیج سازندگی کشور، سردار اکبری فرمانده سپاه حضرت قمربنی هاشم علیه السلام و جمعی ازمسئولین در سفر جهادی به منطقه صعب العبور دهدلی حضور داشتند و از نزدیک مشکلات مردم را شنیده و برای رفع آنها تصمیم گیری کردند.

اجرای طرح‌های آبخیز تا جالیز با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (علیه السلام) ، لایروبی ۲ رشته قنات در منطقه عشایری دهدلی، بهره برداری از طرح تأمین آب شرب سالم و پایدار با کمک قرارگاه امام حسن مجتبی (علیه السلام) ، همچنین آیین کلنگ‌زنی ۶۰ واحد مسکن مددجویان از برنامه های این سفر جهادی در منطقه صعب العبور عشایری بود.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901985

دیگر خبرها

  • بهره برداری از طرح های محرومیت زدایی در دهدلی شهرستان اردل
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • پل سوخته کلا در قائمشهر با همت راهداران به زودی به بهره برداری می رسد
  • پل سوخته کلا به زودی به بهره برداری می‌رسد
  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای فاقد آب شرب در استان کرمانشاه در حال انجام است
  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان کرمانشاه در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی
  • جبران خسارت‌های سیل به روستای قطرم بافق
  • شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • جهاد آبرسانی در ۶۹ روستای ایلام از ابتدای سال جاری آغاز شده است